Medical taping

Bij medical taping wordt gebruik gemaakt van een elastische tape die de spieren, pezen en gewrichten in hun functie kan ondersteunen, zonder bewegingsbeperking. Door aangedane structuren met deze tape te behandelen, wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd.

Eigenschappen van de tape

In het Medical Taping Concept wordt gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag. De tape is tot 140% rekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig.

Effecten

Bij de meeste toepassingen van de tape wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid.

De huid wordt door het op de correcte wijze aanbrengen van de tape als het ware opgetild, waardoor er meer ruimte ontstaat in het gebied onder de huid, waar o.a. de haarvaatjes, lymfevaatjes en een deel van de receptoren voor pijn liggen.

Eén van de belangrijkste effecten is pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering.

Overige effecten van medical taping zijn: spier- en gewrichtsfunctieverbetering en belemmeringen in de bloed en lymfecirculatie opheffen.

Specifieke klachten die veelal behandeld worden met behulp van medical taping

Spier- en gewrichtsblessures, uitvoering van houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog) en lage rugklachten. Een groot aantal sporters maakt al gebruik van de diverse tapetechnieken


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Neem gerust contact op voor een afspraak!

Neem contact op